Tapijt verwijderen

Vloerbedekking laten verwijderen

Heeft u oud tapijt liggen die u verwijderd wilt hebben in de regio Noord-Holland? Bij DB ontruiming helpen we zowel bedrijven als particulieren bij het verwijderen van tapijt, vloerbedekking en tapijttegels. Lees meer over het verwijderen van tapijt of laat ons het tapijt voor je verwijderen. Wij maken geheel vrijblijvend een offerte voor u op maat.

Lijmresten verwijderen

Tapijt, vloerbedekking of tapijt tegels worden vaak aan de cementdekvloer bevestigd met lijm. Het verwijderen van het tapijt is daarom niet een klus waar velen gelukkig van worden, zeker wanneer u op het punt staat om te verhuizen, maar deze klus voor de oude woning nog wel moet klaren. Het tapijt komt moeilijk los van de ondervloer en vervolgens krijg je ook te maken met overgebleven lijmresten die zich over de jaren stevig zijn gaan hechten.

In de praktijk komen we ook vaak gespijkerde tapijtvloeren tegen. Deze zijn vastgespijkerd aan latjes en deze latjes zijn dan vastgelijmd.

Vloerbedekking van trap laten verwijderen

Een trap met vloerbedekking is een kriem om zelf te verwijderen. Naast dat de vloer vaak stevig is vastgelijmd, heeft u bij een trap ook te maken met vervelende hoekjes en gekke bochten. Het uitbesteden van het verwijderen van de vloer scheelt u tijd en het verstrekken van uw rug.

Tapijt verwijderen machine

DB ontruiming is een professioneel ontruimingsbedrijf werkzaam in de regio Noord-Holland. Heeft u een tapijt dat verwijderd moet worden, dan helpen we u daar graag mee. Wij werken met professionele vakmensen en apparatuur. Zo gebruiken wij voor het verwijderen van het tapijt een speciale machine. Hierdoor gaat het werk een stuk sneller en zorgen we ook dat lijmresten verwijderd worden. Wel zo fijn als u daarna kiest voor een ander soort ondervloer, zoals laminaat.

Naast het verwijderen van vloeren helpen we u graag bij de volledig ontruiming van uw woning of bedrijf. Wij zijn vakkundig en komen onze afspraak altijd na. Bent u benieuwd naar de kosten voor het verwijderen van het tapijt? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

Naast het verwijderen van tapijt helpen wij ook bij andere vloeren:

 • Tapijt verwijderen (losliggend en gelijmd)
 • PVC vloer verwijderen
 • Tapijt van trap verwijderen
 • Houten vloer verwijderen (losliggend en gelijmd)
 • Plavuizen vloer verwijderen
 • Granito vloer verwijderen
 • Tegels verwijderen
 • Marmeren vloer verwijderen
 • Linoleum vloer verwijderen
 • Stenen vloer verwijderen
 • Lijmresten tapijt verwijderen
 • Leistenen vloer verwijderen
 • Natuursteen vloer verwijderen
 • Betonnen vloer verwijderen

Zelf tapijt verwijderen: tips

Besluit u toch om de klus zelf te klaren? Wij van DB ontruiming geven u dan wel graag tips voor het verwijderen van de vloer.

 1. Bedenk goed welke vloer u na het verwijderen wilt gaan leggen. Wanneer u besluit om een nieuwe vloerbedekking te leggen, dan is het niet vereist om alle lijmresten te verwijderen. Kiest u voor een gladde vloer, dan is het verwijderen van de lijmresten zeer belangrijk;
 2. U komt altijd zaken tegen waar u niet op gerekend had. Het kan bijvoorbeeld goed zijn dat de vorige bewoners het tapijt over de oude vloer geplakt hebben. U heeft dan niet te maken met één maar twee vloeren die u moet verwijderen en afvoeren. Ook kan het zijn dat u juist een hele goede ondervloer vindt, die u makkelijk kunt hergebruiken;
 3. Vindt u bruine lijmresten? Kies er dan voor om deze te verwijderen met een bijtend middel. Heeft u witte lijmresten, dan kunt u deze vaak eenvoudig verwijderen met een sopje;
 4. Lijmresten zijn niet goed voor uw gezondheid. Bereid uzelf daarom goed voor met handschoenen, een beschermende bril en een mondkapje;
 5. Heeft u ook al nagedacht over het afvoeren van het tapijt? Deze wordt gebracht naar een milieustraat. Vaak zitten hier extra kosten aan verbonden wanneer het gaat om tapijt, vloerbedekking of vloertegels;
 6. Tapijt is zwaar. Je wilt deze daarom niet in één keer verwijderen, maar in stukken snijden zodat deze eenvoudig te verwijderen zijn.

Bent u geïnteresseerd in één van onze diensten?
Vraag dan vrijblijvend een offerte aan

Wat zeggen onze klanten?